Äänitiedostojen ja videotiedostojen esittäminen, testausta

Voit laittaa äänitiedostoja esille sivustollesi muutamilla eri tavoilla. Tutustu alla esimerkkeihin. Muistathan huolehtia myös äänitiedostojen saavutettavuudesta!

Äänitiedoston upotus – tämä vaihtoehto on mahdollinen, jos äänitiedosto sijaitsee Panoptossa

Jos äänitiedostosi sijaistee Panopto-palvelussa, voit asettaa sen esille sivulle upotuksena. Tässä näet esimerkin Panoptossa olevan äänitiedoston upotuksesta:


Vaihtoehtoisesti Panoptossa sijaitsevan äänitiedoston voi myös linkittää sivulle, tästä lisää alla.

Äänitiedoston linkitys – tämä vaihtoehto sopii kaikille äänitiedostoille, jotka on jaettu verkon kautta saataville

Äänitiedoston voi esittää sivulla myös lisäämällä linkin äänitiedostoon. Linkkiä klikkaamalla käyttäjä siirtyy palveluun, johon äänitiedosto on ladattu, ja voi kuunnella tiedoston siellä. Äänitiedosto voi olla ladattu esimerkiksi Panoptoon tai Soundcloudiin.

Linkki äänitiedostoon voi olla muotoiltu tekstin sisään: Äänitiedostotesti

Tai voit käyttää linkityksessä esimerkiksi linkkilohkoa. Linkkilohkolla saat luotua muusta sisällöstä vahvasti erottuvan linkin tai vaikka listan linkkejä peräjälkeen. Jokaiseen linkkiin on mahdollista liittää kuvausteksti.

Panopto- ja YouTube-videoupotukset

Voit esittää sivustollasi upotuksina videota, jotka on ladattu Panoptoon tai YouTubeen. Muistathan huolehtia videoiden saavutettavuudesta!

Alla näet esimerkin Panoptoon ladatun videon upotuksesta.


Alla näet esimerkin YouTubeen ladatun videon upotuksesta. Sivuston ylläpitäjä voi tehdä YouTube-videon upotuksen itse YouTube-lohkon avulla.